Kućni red

Dolazak i odlazak deteta iz vrtića

* Radno vreme vrtića je od 07:00 do 18:00h. Zbog vaspitno-obrazovnog programa koji naši vaspitači realizuju sa decom, roditelji su dužni dovesti decu najkasnije do 07:45h.

* Pored roditelja, po dete može doći isključivo samo osoba koju su roditelji naveli u izjavi o preuzimanju deteta iz predškolske ustanove.

* Maloletnim osobama nije dozvoljeno dovođenje niti preuzimanje dece iz predškolske ustanove.

* Pri dovođenju i odvođenju deteta, roditej ili treća osoba koja dovede/odvodi dete obavezno mora da se javi dežurnom vaspitaču.

* Prilikom dovođenja ili odvođenja deteta roditeljima nije dozvoljeno zadržavanje već samo kraća razmena bitnih informacija. Za detaljno informisanje potrebno se obratiti vaspitačima na individualnom razgovoru.

* U slučaju izostanka deteta bilo to zbog bolesti, putovanja ili bilo čega sličnog, roditelji su dužni da obaveste o razlozima i vremenu izostanka.

 

Bezbednost

* Pri ulasku/izlasku iz dvorišta ustanove kao i same ustanove, obavezno zatvarati kapiju i vrata.

* U sobe dnevnog boravka nezaposlenima je ulaz zabranjen, (izuzeci su aktivnosti koje uključuju prisustvo roditelja)

* Radi bezbednosti dece u vrtiću, važno je voditi računa o tome da dete u vrtić ne donosi predmete koji bi po njih mogli biti opasni (bombone, žvakaće gume, tablete, sitne igračke i sl), kao i predmete materijalnog karaktera (novac, nakit, mobilni telefon i sl).

* Naša ustanova ne preuzima odgovornost za nestanak ličnih stvari kao i za nastalu štetu na istima.

 

Zdravlje deteta

* Kako bi zaštitili zdravlje sve dece u našoj ustanovi, zamolili bismo Vas da bolesno dete ne dovodite u vrtić. A nakon bolesti donesite potvrdu od lekara da je dete zdravo i da je spremno za kolektiv.

* U našoj ustanovi ne može boraviti dete sa povišenom telesnom temperaturom, dijarejom, povraćanjem, parazitima u stolici i sl.

* Radi zaštite zdravlja Vašeg, ali i ostale dece u našoj ustanovi, zamolili bismo Vas da nas obavestite ukoliko Vaše dete oboli od neke zarazne bolesti.

* Ako je Vašem detetu propisana trajna terapija, dužni ste da o tome obavestite našu ustanovu.

* Kod povreda i oboljenja u vrtiću detetu se pruža prva pomoć i odmah se obaveštavaju roditelji. Ukoliko je potrebno, dete se uz pratnju stručnog lica upućuje lekaru.